torsdag, april 03, 2008

reklampaus

Böcker av Magnus Carlbring:

Dödens lilla bok

Paul Exodus Propp

När vi somnar tillsammans

Sånger vid E4:ans avfart

Sandslott

Några pressröster:

"Hans nya bok 'Sånger vid E4:ans avfart' är en imponerande prestation av en poet lite i skymundan. Men nu tvingas han fram i ljuset eftersom detta helt enkelt är lysande dikt. /.../ En av rötterna till de förortsbilder som Magnus Carlbring presenterar i boken finns hos 60- och 70-talens Sonnevi. Sången, sången som genomsyrar och omfattar hela världen håller på att bli en av de stora förebedjarna i samtidspoesin. Han låter dem sjunga som inte kan sjunga. Den sinnesmättade vardagen vävs samman med den yttersta förnedringen i en storslagen poetisk röst som tycks kunna tala om precis allt, som Sonnevis, utan att svikta."

Magnus Ringgren, Aftonbladet, om Sånger vid E4:ans avfart

"Det är en stark samling Magnus Carlbring har skrivit. 103 sidor angelägen, lyrisk, existentiell och rasande poesi som gärna vill inbegripa läsaren /.../"

Miranda Landen, Sydsvenska Dagbladet, om Sånger vid E4:ans avfart

"Carlbring glömmer aldrig att påminna oss om livets ohjälpliga patetik mitt i den skruvade komiken. Det är denna hisnande balansgång mellan det parodiska och det hjärtslitande - ungefär som i Killinggängets Torsk på Tallinn och Fyra nyanser av brunt - som gör den här romanen till något alldeles enastående och självlysande i den jämngrå massan av svensk samtidsprosa."

Nils Schwartz, Expressen, om Paul Exodus Propp

"Magnus Carlbring har ett speciellt slags lätthet i anslaget. Om han skriver om döden, om ensamhet och längtan, som vore hans dikt en refräng i en bortglömd folkvisa, så är det samtidigt gestaltat på ett så enkelt sätt att man som läsare drabbas av svindel."

Kristian Lundberg, Expressen, om Dödens lilla bok

Från W&W:s hemsida